CYCLING AT-HU projekt: zárórendezvény

A stájer Thermenland, Dél-Burgenland és Vas megye között már évek óta folytak egyeztetések a kerékpárutak összekapcsolásáról, a határon átnyúló kínálat hozzáadott értékének kihasználásáról. A fejlesztési elképzelések gyakorlati kivitelezésére a „CYCLING – Határtalan kerékpáros élmény” projekt keretében, az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával nyílt lehetőség.
Az együttműködés eredményeként Kelet-Stájerországban a Thermenland(R12)- és Rába-völgyi kerékpárút (Raabtal Radweg R11) továbbfejlesztésére, a dél-burgenlandi Édenkert kerékpáros körút (Paradiesroute Südburgenland)-, valamint Szombathelyről kiindulva 6 tematikus túraút kialakítására került sor. Az útvonalak kijelölése a térségi idegenforgalmi szolgáltatók aktív közreműködésével történt, akik egyben a túrakörök kerékpárosbarát éttermei, panziói is. A közös kínálatfejlesztéshez táblázás, térképek, kiadványok készítése is kapcsolódott, amelyeket Bécsben a Ferienmesse-n, valamint az Utazás kiállítás és Bringaexpo keretében közösen mutattak be a partnerek.

Zárórendezvény
Időpont: 2015. március 26. (csütörtök) 17.00
Helyszín: Alpesi Fogadó és Borház, 9795 Vaskeresztes

A záró rendezvényt megelőzően a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt és kerékpározást kedvelőt a kijelölt útvonal egy részének kerékpáros bejárására. A túra hossza kb. 45 km. A kerékpártúrára időjárás függvényében kerül sor.


További infókat ITT talál.

06.03.2015