Az elektromos autók működési képességeinek/lehetőségeinek határon átnyúló szemléltetése a nyilvánosság aktív bevonásával

A „24 város“ az E-VIA 2012-vel azt a szándékot követte, hogy határokat átlépve szorgalmazza az elektromobilitást, és egyúttal felélénkítse a belvárosokat. A fenntartható megvalósításhoz azonban a partnerség kibővítése és tartalmi szakosodás szükséges, amely túllép a City Cooperation projekt keretein. A tárgyi továbbfejlesztésnek az alábbi célok elérését kell biztosítania:

  • Széles tematikus partnerség felépítése, amely 2014-től az E-VIA-t elismert elektromobilitási kihívásként Ausztria és Magyarország között rendszeresen megvalósítja.
  • Az elektromobilitás helyének mint meggyőző közlekedési alternatívának kijelölése a nyilvánosság előtt
  • A határrégió állami, üzemi, magán- és idegenforgalmi szereplőinek informálása az elektromobilitásra való áttérési lehetőségekről
  • Kompetenciapartnerség kezdeményezése a határ két oldalán működő mobilitásiparban a Clean Mobility témájában

Az EVIA 2014 Projekt négy célcsoportot céloz meg. Az első célcsoport vállalkozók és az elektromobilitás és megújuló témákban érintettek, akik az EVIA 2014 előkészítés és megvalósítás folyamán egy hálózatot alkotnak majd, valamint erősítik egymást. Második célcsoport a régió városai és a községei (önkormányzatok, szervezetek, intézmények), akiket fáradozásaikért a projekt során támogatni kell, hogy egy közös határon átnyúló elektromobilitás infrastruktúrát lehessen létrehozni. Harmadik célcsoport az eletromobilitás úttörői, akiket az elektromos autóikkal meghívnak az EVIA-ra, hogy részt vegyenek a rendezvényen, ezáltal elismerve és megerősítve az ő úttörői mivoltukat. A fő célcsoportot végül az Ausztria és Magyarország közötti határrégió lakói és turistái alkotják, akiket az E-VIA 2014-nek a mobilitás klímabarátabb formáira való átállásra kell motiválni. 

A projekt keretében a következő feladatok kerülnek megvalósitásra:

  • E-VIA 2014 részletes koncepciója
  • Kibővített partnerség kiépítése
  • E-VIA 2014 előkészítése és promóciója
  • Az E-VIA 2014 megvalósítása
  • Az EVIA 2014 értékelése és fenntartható koncepció kidolgozása

Vezető partner

Regions Entwicklungs- und Management Oststeiermark GmbH

Projektpartner

Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Thermenland Süd- & Oststeiermark Marketing GmbH


Acronym

E-VIA 2014

Időtartam

01.2014 - 11.2014

ERFA

253.843 €

Össz költség

298.639 €

Kapcsolat

Christian Fraissler-Simm
+43 676 / 78 400 82
fraissler-simm@oststeiermark.at
http://www.e-via.info