Fertő-Hansági Környezetbarát Mobilitás

A világörökség eme része és a határon átlépő nemzeti park kedvelt kiránduló- és pihenőhelynek számítanak a kerékpárosok és a természetbarátok körében. A St. Martins Termálfürdő is újabb turisztikai impulzust adott a régiónak, ám még mindig hiányzik a közvetlen kapcsolat az osztrák közlekedési hálózathoz. A Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút pályaszakasza így fontos funkciót tölt be a mobilitás fokozatos fejlesztése szempontjából.

A vasút működésének tartós fenntartása érdekében az elkövetkező években számos beruházást kell tenni a vasúti infrastruktúra terén. Ezen felül a magyar oldalon lévő kerékpárutak nem felelnek meg a Burgenlandban érvényben lévő minőségi kritériumoknak sem az útvonalvezetés sem a kivitelezés szempontjából.

A projekt célja a modern és teljesítőképes vasúti közlekedés biztosítása, és a Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút pályaszakasz üzemi biztonságának növelése az „Alaptanulmány a határon átnyúló vasúti infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban” című ETE-projekt rendelkezései és eredményei szerint. Fontos célok ezen kívűl egy zárt, határon átnyúló kerékpárút-hálózat létrehozása a „GreMo Pannonia” projektben kidolgozott kerékpáros közlekedési terv alapján, valamint a régió „ökoturisztikai modellrégió”-ként való pozícionálása.

A projekt keretében a következő feladatok kerülnek megvalósitásra:

- A Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút modernizálása
- A Hanság kerékpárutakkal való elérhetővé tétele
- Seewinkel ökomobilitásának javítása

Vezető partner

Amt der Burgenländischen Landesregierung LAD Raumordnung

Projektpartner

Kapuvár Város Önkormányzata
Neusiedler Seebahn
Nationalpark Neusiedlersee - Seewinkel
Stadtgemeinde Frauenkirchen
Gemeinde Tadten
Gemeinde Wallern


Acronym

Fertő-Hanság mobil

Időtartam

04. 2010 - 06. 2014

ERFA

5.967.874 €

Össz költség

7.021.028 €

Kapcsolat

Martina Jauck
+43 (0) 2682 21070 30
Martina.Jauck@b-mobil.info
http://www.b-mobil.info/fertoe-hansag-mobil