Kick-Off – Fiatalok a pályán

A formális és a nem formális oktatásban betöltött szerepe által a sport megerősíti Európa humán tőkéjét. A sport által közvetített értékek hozzájárulnak a tudás, motiváció, készségek fejlesztéséhez, valamint a személyes elkötelezettség iránti hajlandóság fokozásához. Az iskolában sporttevékenységgel töltött idő egészségügyi és oktatási előnyökkel is jár, a tehetségek kinevelése mellett, melyet fokozni kell.

Mindkét futballt oktató intézmény számára az alapvető cél egy sportközpontú oktatás kialakítása, illetve a képzés minőségének folyamatos fejlesztése, valamint annak elősegítése, hogy a fiatalok korszerű tudást sajátítsanak el és megszerezzék az első nemzetközi tapasztalataikat, felkészülhessenek az új kihívásokra.

A projekt keretében a következő feladatok kerülnek megvalósitásra:

- 3 ausztriai, 3 magyarországi edzőtovábbképzés lebonyolítása elismert külföldi előadókkal
- szakmai értékelések
- közös edzőtáborok megrendezése nyelvoktatással az U-15 és U-17 korosztályok részére, a projekt keretén belül összesen 3 alkalommal, váltott helyszínekkel, egyenlő elosztással a két projektpartner között
- eszközbeszerzések lebonyolítása (EKG, ultrahang, biotron lámpa, masszázságy, tesztpálya segédeszközök, polárórák, teljesítménymérő szoftver és hardver stb.)
- Futball tornák megrendezése 9 alkalommal, 3 a projekt osztrák megrendezése alatt, 6 pedig a magyar fél által kerülne megszervezésre az U-13, U-14, U-15, U-17

Vezető partner

Illés Sport Alapítvány

Projektpartner

Burgenländischer Fußball- Verband


Acronym

Kick-Off

Időtartam

04. 2008 - 12. 2011

ERFA

347.361 €

Össz költség

408.660 €

Kapcsolat

Gergó Marietta
+ 36 30 421 5079
gergo.marietta@bfh.hu
http://www.illesfociakademia.hu/illes/kick-off