Határtalan kerékpáros élmény

Az elmúlt évtizedekben Burgenlandban és Stájerországban kiépült a kerékpárút hálózat. A kerékpározás e tartományokban a turisztikai kínálat egyik fő elemeként határozható meg.  Magyarországon a kerékpáros turizmus Ausztriához képest még elmaradottnak tekinthető. Szombathely és térségének bekapcsolása a nemzetközi és határon átnyúló kerékpáros hálózatába nem megoldott.  A schengeni határnyitást követően a kis forgalmú, helyi jelentőségű határátkelők bevonása lehetővé teszi a kerékpárút hálózatok határon átnyúló összeköttetését, továbbá a határtérség kerékpáros turizmusához kapcsolódó kínálat felmérése, összehangolt közös értékesítése kiemelt potenciállal bír. A Vasfüggöny kerékpárút kezdeményezése európai szinten is alátámasztja a kerékpár-turisztikai kínálat határon átnyúló fejlesztésének szükségességét. Kerékpár-turisztikai fejlesztésre határon átnyúló megközelítéssel mindeddig még nem került sor térségünkben. Határon átnyúló kerékpár-turisztikai kínálat nem áll rendelkezésre.

A projekt fő célja a „kerékpáros élmény“ fogalmának pozicionálása a határtérségben piackonform kerékpár-turisztikai kínálat fejlesztése, értékesítése, ill. minőségbiztosítási tevékenységek megvalósítása által.

A projekt keretében a következő feladatok kerülnek megvalósitásra:

  • A határtérség kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztése (kerékpárút építése Narda és Schandorf között, táblázás, kerékpáros határátkelők kialakítása)
  • A térségi természeti és kulturtursiztikai attrakciókon alapuló kínálat fejlesztése
  • Kerékpár-turisztikai kínálat fejlesztése által a határtérségben eltöltött vendégéjszakák számának növelése, a turisztikai értékteremtés elősegítése
  • A projekttérség lakosságának tudatformálása a „kerékpáros élmény“ témájában
  • Közös marketingstratégia kidolgozása az ajánlatok pozicionálása érdekében

Vezető partner

Tourismusregionalverband Oberwart – Bad Tatzmannsdorf

Projektpartner

Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
Steirisches Thermenland Marketing GmbH.
Narda Község Önkormányzata


Acronym

CYCLING AT-HU

Időtartam

07.2012 - 12.2014

ERFA

763.775 €

Össz költség

969.846 €

Kapcsolat

Hans-Peter Neun
+43 664 3044398
neun@suedburgenland.info