Interregional Innovation System

Projektleírás
Eredmények

Az osztrák-magyar határ menti régióban az elmúlt tíz évben dinamikus gazdasági fejlődés tanúi lehettünk. Ennek ellenére a határ két oldalán továbbra is jelentősen eltérő a gazdasági szerkezet. A rejtett gazdasági potenciál ösztönzése érdekében szükség van arra, hogy az innováció területén közös stratégiákat dolgozzunk ki, és ezeket hosszú távú együttműködés formájában valósítsuk meg.

Az IRIS az egyes regionális innovációs rendszerek integrációjának köszönhetően javítani szeretné az Ausztria és Magyarország közti gazdasági együttműködést. 

Interregionális tudásbázis jön létre, amely a nemzetközi telephelyfejlesztésre és a meglévő telephelyek jobb értékesítésére összpontosít. Az alapanyag és engineering kompetenciaterületeket előkészítik a közös együttműködésre. A kkv-k interregionális összekapcsolásának az a célja, hogy a régió szempontjából hozzáadott értékkel rendelkező vállalkozói ötleteket feltérképezzék és szorgalmazzák, valamint szakmai segítséggel és hálózati együttműködéssel hozzájáruljanak ezek megvalósításához.
Ennek eredményeként várható, hogy vonzóbbá válnak a telephelyek és megnő azok versenyképessége, kiépülnek az együttműködési formák a kutatásban, és tartósan igénybe vehető  együttműködési hálózatok jönnek létre.

Elért eredmények

Képgaléria 

Vezető partner

BIC / Business & Innovation Centre Burgenland Gmbh

Projektpartner

Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
ICS / Internationalisierungscenter Steiermark GmbH
GZSZ / Gründer- & Servicezentrum Fürstenfeld Ems KG
AREA m styria GmbH
Magyar Régiómenedzsment Közhasznú Nonprofit Kft.
MTA Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Acronym

IRIS

Időtartam

06. 2008 - 08. 2012

ERFA

1.887.864 €

Össz költség

2.478.226 €

Kapcsolat

DI Michael Sedlak
+43 676 8704 22824
michael.sedlak@bic-burgenland.at
http://www.eu-locations.info