Fresh A.I.R

A biológiai jelenségek és az ökológiai összefüggések alapos ismerete ma már nem elegendő a korszerű környezeti és természeti neveléshez. Sokkal inkább a szociális és személyi kompetenciák – mint például a didaktikai szakértelem, módszertani készség, rugalmasság és kreativitás – az, ami biztosítja a környezeti nevelők sikerét.

A középpontban a téma iránt érdeklődő környezeti nevelők, bölcsődei és óvodai nevelők, valamint általános és középsikolai tanárok jól megalapozott képzése és továbbképzése áll. A hangsúly főleg az innovatív, fenntartható környezeti nevelés didaktikájának és módszertanának átadásán van. A célok magukban foglalják a tematikailag, tartalmilag és módszertanilag különböző modulokat tartalmazó kétoldalú környezetinevelés-tanfolyamot. A Csömödéren és a bécsi „CampLobau Nemzeti Parkban“ megvalósuló, iskolai osztályoknak szóló összesen 10 tábor során a tanfolyam résztvevői a gyakorlatban is kipróbálják a környezeti nevelésről hallottakat.

"Fresh A.I.R" egyúttal a „zöld bölcsődék“ nyugat-magyarországi létrehozására irányuló hálózati kezdeményezés és környezeti nevelési program fő indítéka is. Egy átfogó projektdokumentáció mellett egy szinte professzionális DVD-videoriport pedagógiai szemléltető- és oktatóanyagként, az aktuális honlapokon webprezentációként és PR-célokat szolgál.

A projekt keretében a következő feladatok kerülnek megvalósitásra:

• Kétoldalú tanfolyam környezeti nevelőknek

• 10 kétoldalú tanfolyam-tréningtábor iskolai osztályok részvételével

• DVD-dokumentáció pedagógiai szemléltető- és oktatóanyagként

• Hálózati kezdeményezés és környezeti nevelési program magyarországi zöld bölcsődékben

Vezető partner

Umweltbildung Wien

Projektpartner

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.


Acronym

FA

Időtartam

01.2013 - 12.2014

ERFA

659.922 €

Össz költség

776.379 €

Kapcsolat

Stephan Friedrich
+43 2249 28711
friedrichstephan@ubw.at