A generációkon átívelő családi vállalkozások fenntartható fejlődésének javítása az osztrák-magyar határ menti régióban

Magyarországon a kilencvenes években létrehozott családi vállalkozások nagy részét az jellemzi, hogy az akkor ereje teljében lévő harmincas, negyvenes korosztály a tulajdonosa vagy vezetője ezeknek a cégeknek. Mára az alapító generáció elérte vagy hamarosan eléri a nyugdíjas kort. Mivel ez egy új helyzet, egyre többen ismerik fel a képzés, a tapasztalatcsere szükségességét. Ausztriában már van hagyománya a családi vállalkozások öröklődésének, nem ritka a több generációt is megélt vállalkozás, ellentétben a magyarországi helyzettel. A tulajdonos-vállalkozók többsége azt szeretné, hogy vállalkozása családi tulajdonban maradjon, jövőképét a családi utódlásban látja megvalósíthatónak. Ebben a helyzetben az utódlásból adódó problémák megoldására tanulási lehetőséget kínálunk fel, melynek során a legjobb gyakorlatok is megismerhetők.

Az osztrák-magyar határ menti családi kisvállalkozások tulajdonos és/vagy vezetőváltásának gördülékennyé tétele, a generációkon átívelő családi vállalkozások felkészítése az átadásra, az utódok felkészítése az átvételre, biztosítva ezzel a tulajdonos és/vagy vezetőváltás után a vállalkozás fenntartható működését. Mindezeket szem előtt tartva javítani kívánjuk a határmenti régiókban Magyarországon Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, Ausztriában Burgerlandban és Stájerországban a családi kisvállalkozások versenyképességet és tapasztalatcseréjüket a generációváltásról és a vállalkozás fenntartható fejlődéséről. A projektben nyújtott képzéssel és tapasztalatcserével a régióban az utódok felkészülhetnek a vállalkozás vezetésére, a felmerülő problémák megfelelő kezelésére. A családi kisvállalkozás fenntarthatóságát növelheti, ha a kiszemelt utód a szakmai gyakorlatát, majd munkáját a vállalkozás keretében folytatja, megismerve így a vállalkozás belső viszonyait és kultúráját.

A projekt keretében a következő feladatok kerülnek megvalósitásra:

  • Piackutatás: A tevékenység első szakaszában 80 családi vállalkozás kiválasztására kerül sor. A kiválasztásnál a 40-40 főből folyamatos mentoring és személyes tanácsadásra nyílik lehetőség. A második szakaszban a partnerek kiválasztják azt a 4 vállalkozást, akiknél az üzleti coaching folyamatát követik nyomon.
  • Tananyagfejlesztés
  • Esettanulmányok kidolgozása
  • Képzések, workshopok: 1. A tapasztalat átadhatósága 2. Tehetség felismerhetősége és fejlesztése 3. Hálózati polgárok 4. Döntésképesség javítása üzleti coaching-gal 5. Élményalapú innováció 6. Üzleti tervezés
  • Családi üzleti coaching folyamatok: Kézikönyv generációváltásra készülő családi vállalkozások számára.

Vezető partner

Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Projektpartner

EU Regionalmanagement Oststeiermark (RMO) -  Verein zur Förderung der Regionalentwicklung
Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány


Acronym

SUCCEED

Időtartam

04.2013 - 06.2014

ERFA

207.468 €

Össz költség

244.080 €

Kapcsolat

András Nagy
+36-92-316-033
nagyandras@zmva.hu
http://www.succeed-project.info/index.php?lang=hu